Майка на ученик пусна жалба за дискриминация срещу община Аксаково

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:06 / 08.03.2019
2567
Комисията за защита от дискриминация ще заседава във вторник по жалба на майка на ученик от Аксаково. Оплакването е срещу решение на Общинския съвет в града, според което се доплаща половината от стойността на картите за междуселищен транспорт до Варна и в рамките на община Аксаково за учебния период през 2018 г. за ученици от осми до дванадесети клас в езикови, хуманитарни и професионални гимназии или профилирани паралелки и студенти редовно обучение, живеещи с постоянен адрес в населените места на територията на Община Аксаково. 

Според майката това е дискриминация, защото решението изключва сина ѝ от кръга на учениците, за които се отпуска финансова помощ за пътуване с градски транспорт, защото не е осми, а пети клас в Математическа гимназия "Петър Берон“ във Варна.

В отговор от Община Аксаково обясняват, че в града функционират две средни и четири основни училища, като са създадени необходимите условия за обучение на учениците, поради което не се стимулира обучението на тези ученици в други общини, за да определя помощи за тях.

Източник: радио "Варна"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).