Международен фолклорен фестивал се проведе във Ветрино

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:33 / 04.07.2018
2031
На 3 юли т.г. се проведе шестото издание на международния фолклорен фестивал във Ветрино. За поредна година, по покана на кмета на община Ветрино д-р Димитър Димитров, в общината гостуваха фолклорни състави от чужбина. Тази година на ветринска сцена си дадоха среща над 150 участници от Полша, Словакия и от Българския културен дом в Будапеща, Унгария. От страна на домакините участие в срещата взеха състави и изпълнители от "НЧ Просвета – 1905“ с. Ветрино и от НЧ "Светлина – 1904“ с. Белоградец.

Всички участници дефилираха по централната улица на Ветрино в атрактивно шествие и показаха красотата, богатството и уникалността на носиите си. Както повелява традицията гостите бяха посрещнати с хляб и сол и получиха подаръци за спомен от община Ветрино.

Те бяха поздравени от кмета на община Ветрино д-р Димитър Димитров. "Радостен съм, че виждам толкова много млади хора сред Вас и съм убеден, че и тази година фестивалът ще постигне своята мисия за създаване на многобройни и дългогодишни приятелства.“, каза в приветствието си кметът на общината.

Залата на местното читалище бе изпълнена от гости, които имаха удоволствието да наблюдават богатството и колоритността на носиите, музиката, движенията, звуците на различните държави. Незабравими ще останат изпълненията на всички творчески колективи и индивидуални изпълнители. След края на срещата пред сградата на местното читалище се извиха кръшни български хора, събирайки заедно танцьори и публика в една пъстра фолклорна огърлица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).