Международна проверка даде отлична оценка на плажовете "Албена" и "Бялата лагуна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:01 / 21.07.2017
2289
Плажовете "Албена" и "Бялата лагуна", които бяха сертифицирани по Програма "Син флаг" и наградени с престижната световна награда Син флаг, бяха проверени от Международната координация по програмата в Дания.

Те бяха посетени от дългогодишния одитор Дионисия Пападопулу, която провери изпълнението на критериите на програмата. Одиторката сподели, че плажовете Албена, Бялата лагуна, както и другите 10 по родното ни Черноморие, на които се веят сините знамена, се справят отлично с покриванията и изискванията на синия флаг и по нищо не отстъпват на световните си конкуренти, съобщават от организацията. 

Пападопулу бе впечатлена от чистотата, каквато рядко е срещала в другите страни. Проверяващата високо оцени добрите практики по отличените със Син флаг български плажове, свързани с инфраструктурата, услугите, информацията и предлагането на удобства за хората с увреждания.

"Син флаг" е най-утвърденият еко-етикет и стандарт в туризма, с който са удостоени през 2017 г. най-добрите световни плажове, яхтени пристанища и туристически водни съдове, сред които и имената на изявените български курорти. През 2017 Албена за 19-а година е носител на престижния флаг.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).