Младежкият Червен кръст ще обучава деца на здравословно хранене

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:15 / 02.04.2017
1036
Фокусиране на общественото внимание към затлъстяването на децата и младите хора и разработване на програми за обучение по здравословно хранене и здравословен начин на живот за различни възрастови групи деца и младежи - това е една от задачите, по които Българският младежки червен кръст ще работи активно през 2017 г.

Мащабният план, включващ 79 дейности, бе приет на Националния събор на БМЧК, който се проведе от 31 март до 2 април в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" край Варна. Над 70 делегати от цялата страна участваха в най-висшия форум на хуманитарната организация.

Доброволците на Младежкия червен кръст са надхвърлили 360 000 души, а младежките аварийни екипи в страната са 21 с 386 членове, обяви председателят на БМЧК Мария Христова, която представи отчета на организацията за периода 2015-2017 г. Днес, 2 април, делегатите на събора избраха ново ръководство с председател Станимир Бояджиев и 6-членно Оперативно бюро. В неговия състав влиза и Ирина Димитрова, делегат от Варна.

Също днес бяха обявени резултатите от класирането на участниците, кандидатствали с проекти предложения за финансиране от Фонда за подпомагане и оптимизиране на дейностите на Българския младежки червен кръст на областно и междуобластно ниво "Мисли глобално, действай локално". Сред инициативите, спечелили финансиране, е проектът "Различни заедно" на БМЧК - Варна. Целта на проекта е да запознае младите хора с основните правила и принципи на международното хуманитарно право и да способства за формирането на тяхната активна позиция към защита на човешките права, уважение към личността и човешкото достойнство. В проекта ще участват доброволци от клубовете в Варненска област, единайсетокласници от 7 училища на територията на региона и чуждестранни студенти от Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов". 

По време на гостуването си във Варна делегатите на Националния събор на БМЧК бяха приети от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и се качиха на военен кораб, където участваха в съвместно учение с ВМС и демонстрация по оказване на първа помощ.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).