Насрочиха референдума за баните в Провадия за 14 май

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:44 / 29.03.2017
735
В Провадия ще се проведе местен референдум, Общинският съвет го насрочи за 14 май и утвърди необходимите книжа и документи.

Двата въпроса са свързани с възстановяването на Солените минерални бани и на болницата в града. Петчленен инициативен комитет организира подписката, с която се настоява Провадия отново да стане център за балнеолечение, като използва минералните си води, а единствената болница в градa да бъде възстановена във вида ѝ от 2010 година - с родилно и хирургично отделение.

Това е първият местен референдум в Провадия. Организаторите напомнят, че солената минерална вода в Провадия години наред е осигурявала уникално за страната лечение. Вода с подобно качество има само в Карлови Вари - Чехия, като провадийската е по-добра по някои показатели. В момента целият комплекс е в руини. Болницата също е затворена и живеещите в Провадия и региона трябва да пътуват до Варна. Очакванията са, че при положителен резултат от местния референдум в Провадия ще се отворят работни места и ще се подобри грижата за здравето на живеещите в района.

Източник: БНТ


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).