Неизвестни поругаха паметника на Дичко Коларов в Девня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:39 / 07.03.2018
2250
Неизвестни са потрошили лицевата част на бюст-паметника на бележития девненец доц. д-р Дичко Коларов, който се намира в двора на Дневния център за хора с увреждания. Бруталният вандалски акт е извършен в почивните дни около Трети март, съобщи заместник-кметът Донка Йорданова. Това е първото посегателство над този монумент, което е и най-сериозното спрямо поругаването на другите паметници в града. От така направената дупка в лицевата част може да се предположи, че злосторниците не са малки деца и че навярно са искали да проверят дали гипсовата скулптура не е от метал, който би могъл да бъде продаден в пунктовете за скрап.

Районът на Дневния център "Доц. д-р Дичко Коларов", включително и дворът му, е добре осветен и е поставен под денонощно видеонаблюдение. В момента специалисти от общинската администрация преглеждат записите от всички охранителни камери минута по минута.

Умоляват се гражданите, които са станали свидетели или имат оперативна информация за извършителите на вандалския акт, да сигнализират на лично съобщение във facebook профила на кмета Свилен Шитов, на заместник-кмета Донка Йорданова или на страницата Девня - древна и съвременна. 

Анонимността им е гарантирана. 


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).