Няма да закриват жп гарата във Вълчи дол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:30 / 21.12.2012
977
Жп гарата във Вълчи дол няма да бъде закрита. Това стана ясно от отговор на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, изпратен до народните представители от ГЕРБ - Варна Лилия Христова, Емил Радев и Димитър Атанасов.

В писмо до министъра те предадоха притесненията на хората от община Вълчи дол от евентуалното закриване на местната жп гара. "През изминалите 20 г. драстично се промени структурата на пътникопотока и товаропотока в страната ни. Налице е голямо намаление в интензивността на влаковото движение и обема на работа. Това налага капацитетът на железопътната мрежа да се приведе в съответствие с тези обеми. Последното поражда всевъзможни слухове, най-вече сред местната власт, за бъдещия статут на редица експлоатационни пунктове в железопътната мрежа, управлявана от ДП "Национална компания "Железопътна инфраструктура".

"Бих желал да ви информирам, че към днешна дата решение за промяна на статута на гара Вълчи дол не е вземано и не е обсъждано. В бъдеще, ако се наложи подобна промяна, преди да се пристъпи към каквито и да е действия, ще се извърши задълбочен анализ от компетентни в тази област експерти. Уверявам Ви, че възможността за обслужване на населението на община Вълчи дол с железопътен транспорт ще се запази в досегашния си обем и в бъдеще", се казва в отговора на министър Ивайло Московски.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Уволняват учителката, малтретираща деца във Велинград
Полицейският участък в Шабла отново работи
Трагедия! Мъж и жена полетяха от седмия етаж на хотел!
Шокиращи подробности за случая на насилие в детска градина, говор...
Възпитателка скубе, бие и малтретира деца от детска градина
Разочарован от чужда жена похотливец потърси алкохолна утеха, но ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).