Областният предостави държавен имот на община Бяла

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:14 / 15.11.2012
1019
В продължение на подетата инициатива за запознаване на място със ситуацията във всяка една община в област Варна областният управител Коста Базитов и зам.- областният управител Пламен Манушев се срещнаха с ръководството на община Бяла. В разговор с кмета Анастас Трендафилов, неговите заместници и председателя на Общинския съвет бяха обсъдени проектите по Оперативните програми на Европейския съюз, които община Бяла е изпълнила, реализира в момента и предстои да участва през следващия програмен период. Коментирана бе и подготовката за зимния сезон и обезпечеността със средства и техника.

В рамките на посещението в Бяла гостите посетиха ОУ "Отец Паисий", където се запознаха с напредъка на училището по проект "Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес".

Важна част от визитата бяха и археологическите разкопки на нос "Св. Атанас", при разглеждането на които кметът Анастас Трендафилов сподели, че те са от изключително голямо значение за увеличаване възможностите за повече приходи в района. Вече четвърта година, община Бяла сама финансира проучванията и е изразходвала над 350 000 лв. и въпреки направените многократни заявки до различни държавни финансиращи органи, до момента общината не среща подкрепа. Високата оценка на научната общност за археологическия обект е проектирана в официалната покана за представянето му на международната конференция по "раннохристиянска археология" във Виена в средата на месец октомври.

Областният управител Коста Базитов подписа и договора за безвъзмездно предоставяне за управление на имот - публична държавна собственост на община Бяла, представляващ поземлен имот с площ 15 704 кв.м. Договорът, подписан от областния управител и кмета на община Бяла е сключен на основание чл. 15, ал. 2 от Закона за държавната собственост и чл. 6, ал.2 от Правилника за неговото прилагане и във връзка с Решение №809/8.10.2012 г. на МС. Община Бяла възнамерява да използва имота за изграждането на нови съоръжения на рибарско пристанище "Чайка" в гр. Бяла.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Първи кадри от жестокия удар между кола и бус на пътя Плевен - Ло...
Вижте видео и снимки след гонката в Търново
Евакуирани са всички служители и посетители на Община Кресна
Първи подробности за пожара в сградата на Община Кресна
Пожар гори в сградата на Община Кресна
ГЕРБ-СДС проведе среща с аграрния и горски сектор в Пазарджик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).