Областният управител откри социална кухня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:46 / 28.09.2012
1010
В деня, когато се отбелязват 29 години от създаването на община Аврен, областният управител Данчо Симеонов и кметът на общината Емануил Манолов прерязаха лентата на Социално предприятие за обществено хранене, което е реализирано по проект, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Общата стойност на дейностите е 300 хил. лева, като сумата предоставена от финансиращия орган е 100%.

С изпълнението на проекта ще се предоставят комплексни услуги от домашния социален патронаж, чийто капацитет е 65 потребители, ще продължи осигуряването на храна за още 40 нуждаещи се лица посредством изградените обществени трапезарии в селата Синдел и Дъбравино. Областният управител и кмета на община Аврен разгледаха социалното предприятие за обществено хранене и разговаряха с част от персонала му. В предприятието са назначени 9 суши на трудови договори за 12 месеца, като разходите за офис обзавеждането, оборудване на персонала, освежаване на помещението в което се приготвя храна и кухненския блок са осигурени от кмета на общината. В рамките на дейността за срок от 12 месеца са назначени и 21 лица, от тях 15 в с. Аврен към домашния социален патронаж, 3-ма в обществената трапезария в с. Дъбравино, 3-ма в обществената трапезария в с. Синдел.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Взрив в домашна нарколаборатория в Хасково, мъж е тежко ранен
Американец с близо 3 промила алкохол в кръвта катастрофира на АМ ...
Бащата на кмета на Омуртаг остава в ареста, въпреки че е кандидат...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Изплуваха още подробности за автомелето с ранени край "Маказа", и...
Тежка катастрофа! Моторист е с опасност за живота


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).