Община Аксаково внесе в АПИ всички документи за “Детелината" при гр. Игнатиево

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
14:06 / 06.02.2020
3416
Цялата проектна и техническа документация, необходима за отварянето на АМ “Хемус" при град Игнатиево, е готова, съгласувана, комплектована и депозирана в Агенция “Пътна инфраструктура" от Община Аксаково. Новината съобщи кметът на общината инж. Атанас Стоилов, съобщиха от пресслужбата на институцията.

По силата на споразумителния протокол между Община Аксаково и агенция “Пътна инфраструктура" за съвместно финансиране на изграждането на пътен възел, тип “Полудетелина", на АМ “Хемус" при гр. Игнатиево, пътната агенция има ангажимента да процедира изработения инвестиционен проект и да реализира същинските строителни дейности по съоръжението.

“Проектът е съгласуван с всички експлоатационни дружества, чиито мрежи се засягат", уточни кметът инж. Атанас Стоилов.

Според него има всички основания да се очаква реалната инвестиция от страна на АПИ да стартира в рамките на 2020-а година.

Съоръжението е ключово за инвестиционния климат в района, тъй като практически ще превърне територията в най-добрата за бизнес в страната - с две пристанища, Фериботен комплекс и автомагистрала в радиус от 5 км.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).