Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Девня осигурява база на местния клуб по моделизъм
Автор: Екип Varna24.bg 12:07 / 12.11.2016Коментари (0)1588
©
Кметът на Девня Свилен Шитов ще подпомогне местния клуб по моделизъм, така че неговите състезатели и членове да имат нормални условия за своето хоби. За целта общината ще предостави помещение на любителите на моделистиката, в което да развиват пълноценно своята дейност.

Клубът в момента няма собствена база, но намеренията на кмета Свилен Шитов са да настани моделистите в старата детска градина в квартал "Девня-1" - сградата, в която се помещават социалните грижи.

Девненският клуб се занимава основно с ракето- и автомоделизъм, но и с авио- и корабни макети, обясни неговият председател Велико Бербенков, който е успешен състезател по автомоделизъм и има спечелени призови места на различни състезания в страната и чужбина. Сред другите гордости на клуба са братята Ангел и Илко Илиеви, които изработват модели на ракети и се явяват на различни турнири.

Тази година те завоюваха призовите места на две състезания от Световната купа по ракетомоделизъм. Първото се проведе в Каспичан, където Ангел стана първенец, а Илко негов подгласник. На световното първенство в Дупница братята се класираха на второ и на трето място. На националното състезание в с. Вълчитрън Илко завоюва две втори места, а Ангел трето.

Клубът по моделизъм като цяло се издържа с лични средства на председателя и на неговите членове. В началото на годината кметът Свилен Шитов оказа финансово съдействие на организацията, което помогна за явяването и доброто представяне на моделистите на различни състезания.

Девня е град с големи традиции в моделизма. Общинският спортен и дневен център в квартал "Девня-1" съхранява изключително интересни спомени от своята разностранна дейност. Там е изложен уникален макет "Интеркосмос" на междупланетен кораб, изработен от Петко Герчев и Красимир Енев през 1987 година. Цял шкаф, пълен с купи, пази спомените от славните времена, когато децата на Девня са печелили държавни състезания по авио- и ракетомоделизъм. Любопитството разпалва и табло с най-различни видове морски възли.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: