Община Девня с награда от Съвета на Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:16 / 16.10.2017
1689
Община Девня, в лицето на нейния кмет Свилен Шитов, ще бъде удостоена с престижната награда на Съвета на Европа - "Етикет за иновации и добро управление на местно ниво". Това става ясно от писмо на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков до кмета на Община Девня Свилен Шитов.

"В рамките на Четвъртата процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа се проведе заседание на Комисията за присъждане на Етикета, която разгледа кандидатурите на общините, подали заявления за участие в процедурата. Въз основа на предоставените от Община Девня документи, резултатите от анкентно проучване сред нейните граждани и докладите на двама независими експерти, Комисията взе решение да присъди Етикета на Община Девня.

Приветстваме Ви за удостояването на Община Девня с престижната награда на Съвета на Европа, която е признание за успешно прилагане на 12-те принципа за добро демократично управление, високо качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнение на публичните политики в общината. Валидността на Етикета е за периода 2017 - 2019 година", пише министър Нанков.

Официалната церемония за връчване на Етикета ще започне всеки момент в курорта "Албена". Тя ще се проведе в рамките на XII годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Катастрофа с ТИР на магистрала "Тракия"
Мъж пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 промила а...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Отново меле на пътя Варна-Русе, пострадала е жена
Организират футболен турнир, каузата е благородна
Задържаха жена, пробола с ръжен мъжа си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).