Отново поискаха отвод на обвинението по делото "Килърите"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:02 / 28.09.2011
1367
Отново поискаха отвод на обвинението по делото "Килърите". В началото на днешното заседание съдия Димчо Луков се произнесе по поискания от защитата отвод на прокурор Ася Петрова. Той остави искането без уважение поради това, че аргументите за предубеденост, цитирани от защитата, а именно, че прокурор Петрова е вписала в протокола от разпита на свидетеля Георги Цолов по време на досъдебното производство думи, които той не е произнасял, както и това, че несвоевременно е уведомила защитата за това, че свидетели с тайна самоличност с номера 4 и 10 са едно и също лице, са неоснователни.

Съдия Димчо Луков остави без уважение исканията за наказание на прокурор Ася Петрова от страна на адвокати Анадолска и Апостолова, както и от страна на прокурор Петрова за наказание на адвокати Апостолова и Найденов. От прокуратурата съобщиха, че вчера са получили писмо от Районна прокуратура-Петрич, от което става ясно, че адвокат Илиян Василев е поискал отлагане на дело в Петричкия районен съд поради това, че има ангажименти по делото "Килърите".

В същото време заседанието по делото "Килърите" бе отложено поради искане на адвокат Илиян Василев да отсъства заради ангажименти в Петричкия окръжен съд.

Съдия Димчо Луков прочете молба от адвокат Илиян Василев, получена днес в 9.20 часа, с която той уведомява, че се отказва от защитата на Георги Вълев. Затова той е уведомил подсъдимия чрез неговите близки и заявява, че не следва делото да се спира поради неговото отсъствие. След като от прокуратурата съобщиха, че адвокат Карен Бейлерян вчера следобед е бил на дело в Районен съд-Добрич, за което не е уведомил съда, адвокат Бейлерян заяви, че иска отвод на тримата прокурори поради предубеденост. Адвокат Карен Бейлерян бе подкрепен и от останалите защитници. От прокуратурата заявиха, че искането на защитата е неаргументирано и не основателно. Прокурор Ася Петрова заяви, че би следвало да се използват разпоредби от Закона за специализирания съд, тъй като гледаното в момента дело от 1 януари 2012 г. ще е от неговата компетенция. Според тях участниците са длъжни да се явяват независимо от призоваването им по други дела. Съдът се оттегли на съвещание, след което ще се произнесе по искането за отвод за тримата представители на прокуратурата.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (119):
04.08.2021 Опитаха да убият свидетел по делото "Килърите"
24.08.2018 Туцо от "Килърите" заработвал в затвора като санитарка
24.01.2018 Прокурор с потресаващи разкрития за "Килърите"
22.12.2017 Варненски прокурор с отличие за работата си по делото "Килърите"
01.12.2017 Доживотен затвор за трима от "Килърите"
18.01.2017 Васил Костов от "Килърите" не успя да обжалва доживотната си присъда
Още новини от Регионални новини:
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче в Козлодуй, задържаха го
Добрички ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интел...
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).