Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Песни от всички фолклорни области огласиха Празника на пенсионера в Девня
Автор: Екип Varna24.bg 09:28 / 18.09.2018Коментари (0)1760
Много позитивно настроение, сладки раздумки, песни от всички фолклорни области на България и прилична гощавка под пъстра сянка белязаха Празника на пенсионера в Девня, който се провежда за девета поредна година по повод Международния ден на възрастните хора.

Въпреки че празникът официално се чества на 1 октомври, хората от третата възраст в Девня са единодушни, че хубавото септемврийско време трябва да се използва. Затова и вече стана традиция те да се събират в Деня на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и на майка им София. 

Мало и голямо изпълни  парковата мебел пред  откритата сцена в местността Разсадника, за да съпреживее мистерията на българските гласове в изпълнение на фолклорния квартет "Славей“.  

Времето премина толкова бързо, колкото преминава само когато човешката душа ликува. За финал всички извиха голямо хоро и си пожелаха здраве, щастие и дълголетие. 

Организатори на събитието бяха Община Девня и местната структура на Съюза на пенсионера – 2004 с председател Демир Кръстев. Празника уважиха кметът Свилен Шитов, председателят на Общинския съвет Владимир Ненков, представители на пенсионерски организации и др. В своята реч към насъбралото се множество градоуправникът посочи, че не само младите, но и възрастните хора са приоритет за общината. 

"Изпълняваме това, което сте ни казали, че трябва да свършим като ангажимент“, заяви Свилен Шитов и даде за пример откритата сцена и облагородяването на парковото пространство, за което идея дадоха пенсионерите преди 3 години. 

"Във времената, в които живеем,  вие сте пример за всеки един от нас. Тук са и моите родители, на които благодаря за това, че са ме възпитавали да уважавам възрастните и да се вслушвам в техните съвети“, заяви още кметът. Той благодари на всички и им пожела да бъдат все така дейни, борбени и единни. 

На свой ред празнични приветствия към възрастните хора отправиха председателят на Съюз на пенсионера 2004 - Девня Демир Кръстев и членът на Централния съвет на организацията г-жа Стоянка Христова. Те изказаха благодарности на кмета за всичко, което прави за жителите на общината и за нейния просперитет, както и за уважението към всеки един гражданин.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: