Предлагат възстановяване на ранния влак Добрич - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:07 / 10.10.2012
845
Областният управител на Добрич Желязко Желязков предлага да се възстанови движението на пътническия влак Добрич-Варна с начален час на тръгване от Добрич 06.30 ч., както и по направлението Добрич-София-Добрич да бъдат заложени два спални вагона, предаде Дарик. Тези предложения ще бъдат направени на съвещание, което ще се проведе днес в ЖП Управление Горна Оряховица, съобщават от областната управа. Желязков е информирал с писмо за тези промени Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Мотивите на губернатора относно влака до Варна са, че той се явява единствена връзка за хората, ползващи услугите на железопътния транспорт от област Добрич по направление Южна България - Подбалкана - Северозападна България (Видин, Враца, Свищов). "Години наред този влак се е утвърдил като основен превозвач на работниците в химическите заводи в Девня и Повеляново, ТЕЦ "Варна" и Варненската индустриална зона. Влакът е с изключително голям пътникопоток през всички сезони и най-вече през зимата", посочва Желязков.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил на НСО катастрофира край Аксаково - Кирил Петков е бил ...
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Зловещо убийство: Откриха обгорени тленни останки на мъж
57-годишен мъж от село Новачене е изчезнал след скандал 
Калин Стоянов: Собственикът на оръжието, с което дете рани друго ...
Калин Стоянов: Превишена скорост е очевидната причина за тежката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).