Първокласници от Девня отпразнуваха изучаването на родната азбука

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:46 / 06.04.2017
1341
Първокласниците от СУ "Васил Левски" - град Девня и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - кв. "Повеляново" вече овладяха в пълнота българската азбука. По този повод в двете училища се състоя празник на буквите, на който присъстваха родители, учители и ученици. Първолаците показаха не само че знаят буквите, но и че вече могат да четат.

Ръководството на СУ "Васил Левски" поднесе приятна изненада на малчуганите и на техните родители. Развлекателна музикално-театрална програма, състояща се от забавни образователни игри, в които се включиха и възрастните, вдигнаха градуса на настроението и превърнаха празника в незабравим спомен за малки и големи. Първокласниците и техните учители бяха подготвили остроумни гатанки, на които родителите трябваше да отговарят.

Не по-малко възторжен бе и празникът на буквите в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - кв. "Повеляново, където първокласниците рецитираха стихотворения, пяха песни и показаха, че са овладели отлично азбуката и че могат да четат също толкова добре, колкото и връстниците им от СУ "Васил Левски".

Заместник-кметът на Община Девня Донка Йорданова поздрави малчуганите и техните учители за постигнатите ефективни резултати в учебния процес и изказа специални благодарности към началните педагози. Всеки първолак от двете училища получи като подарък от общината по една детска книжка с поздрав от кмета Свилен Шитов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).