РИОСВ ще глобява за строителството в Синеморец

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
21:47 / 18.06.2020
1558
След извършената проверка на терен по сигнал за строителство в местността "Поляните“, в землището на село Синеморец и изискана допълнителна информация от строителния контрол, РИОСВ-Бургас предприе администраивнонаказателна процедура за неизпълнение на условие, постановено в Решение № БС-03-ОС/02.03.2017 г., за оценка по съвместимост на инвестиционното предложение.

Съгласно поставените в решението условия строителните дейности  не се разрешават в гнездовия период на птиците - от месец март до месец август.

Лицето, извършило дейността, е поканено за съставяне на акт по реда на Закона за биологично разнообразие. Санкцията за извършеното нарушение за физически лица е от 500 до 10 000 лв.

Имотът попада в границите на природен парк "Странджа“ и в две защитени зони от екологичната мрежа НАТУРА 2000. За проекта РИОСВ Бургас е провела процедура по реда на чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие. Изискан е доклад за оценка на съвместимостта на инвестиционното предложение с предмета и целите на опазване на защитените зони. Процедурата е приключила с Решение № БС-03-ОС/02.03.2017 г., с което инвестиционното предложение е съгласувано. Решението не е обжалвано в законоустановения срок и е влязло в сила.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).