С протест започва дело срещу референдум във варненско село

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:48 / 12.10.2017
1427
Във Варненския административен днес започва процесът срещу референдума в село Чернево против изграждането на депо за отпадъци. Делото е образувано по жалба на областния управител Стоян Пасев, в която посочва, че решението на Общинската избирателна комисия в Суворово за насрочване на допитването е незаконосъобразно, съобщава Дарик.

Жалбата беше подадена преди провеждането на местния референдум на 20 август. Участие в него взеха 512 души или 49,28% от гражданите с избирателни права, като 484 от тях се обявиха против изграждането на депо за неопасни отпадъци от ТЕЦ "Девен" на територията на селото. Така резултатът от референдума беше обявен за задължителен от Общинската избирателна комисия.

Преди началото на делото в 13 ч. днес жители на Чернево планират протест.

"Както и да го интерпретират засегнатите от допитването до народа, референдум в Чернево имаше, резултатите му са ясни и показателни, всички народни избраници на местно ниво - местен парламент, кметове, настоящи и бъдещи депутати, мераклии за местата в общинския съвет и т.н. чуха, видяха и се запознаха с волята на народа - не искат депо за промишлени отпадъци в землището на селото. Факт е!!! Никой друг не оспори волята на народа - затова в залата реално ще се изправим народа на селоЧернево срещу Областния си управител", заявяват от инициативния комитет за провеждането на референдума.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).