Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
С тържествена церемония бе открита Международната лятна школа за деца "Театрална ваканция - "Камчия" 2017"
Автор: Екип Varna24.bg 09:40 / 13.07.2017Коментари (0)1055
©
С тържествена церемония в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" бе открита Международната лятна школа за деца "Театрална ваканция - "Камчия" 2017". В нея участват талантливи артисти на възраст от 3 до 18 г. от Франция, Русия, България, Италия, Дания, Финландия, Малта, Австрия, Турция, Германия, САЩ, Белгия и Испания, които са обединени от любовта си към сценичното изкуство и към руския език. Почетен гост на събитието е световноизвестната руска актриса, кинорежисьор и сценарист Наталия Бондарчук, която ще води майсторски класове. При откриването на събитието звездата на световното кино не скри, че във вените й тече българска кръв, която носи от предците на баща си - великият ас на киното Сергей Бондарчук.

"В "Камчия" се чувстваме като в приказка, тук всички ни обичат и разбират, това е страната на щастливото детство, а на нас не ни остава друго, освен да творим", каза при откриването Лидия Дробич - ръководител на проекта и създател на театър "Апрелики" във Франция. Специални приветствия към гостите и участниците във форума отправи председателят на Фондация "Устойчиво развитие за България" и изпълнителен директор на СОК "Камчия" - Станка Шопова. "Добре дошли в България - държава с древни традиции в изкуствата, която обича и уважава театъра. България е държава на духа", цитира думите на акад. Дмитрий Лихачов и допълни, че основната мисия на "Камчия" е да открива и развива младите таланти, а с тази цел тук са ярки личности, които умеят да мечтая и да творят. "Ще направим "Камчия" - България, постоянно действащ международен център за детски театър на руски език", завърши Станка Шопова.

От името на Съюза на артистите във Варна участниците бяха приветствани от неговия председател Александър Андреев: "Вие сте в "Камчия" обединени от любовта си към най-древното и омагьосващо изкуство - театъра, а също и от желанието да съхраните руската реч именно чрез това изкуство. Театърът има малки невидими ключета, които отключват заключените души. Споделяйте, играйте, радвайте се на изкуството и своето приятелство, така че след две седмици всеки от вас да отнесе в сърцето си огънят на дружбата, красотата на театъра и на руския език". 

Алла Зорина - генерален секретар на руския център на Международната асоциация на любителските театри (АИТА), завеждащ международен кабинет на любителските театри "Съюз на театралните дейци" представи ръководителите на групи и призова младите таланти да обичат театъра, който прави хората по-добри.

"Това е грандиозен експеримент, който е обречен на отличен резултат, благодарение на най-добрите специалисти, отличните условия и гостоприемната земя", допълни проф. Елизавета Хамраева - декан на Факултета за чужденци към Московския държавен педагогически университет и също организатор на събитието.

Театралните трупи се представиха с кратки етюди. Всеобщи любимци на публиката станаха най-малките участници в школата - международна групата на Сергей Суворов, които изпълниха "Юнги и кораби".

Школата продължава с Международна кръгла маса, посветена на ролята на театъра в живота на децата и младите хора. По-късно вечерта е изданието на Международния фестивал за детско творчество "Звездите на Камчия", който се провежда под знака на ЮНЕСКО.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: