Шофьор за втори път на съд, отново карал пиян

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:18 / 12.07.2017
898
Районната прокуратура в Шумен предаде на съд с обвинителен акт по бързо производство 27-годишния Хюсеин Н., управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 0,93 промила - престъпление по член 343б, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 2 юли 2017 г. мъжът управлявал автомобил "Фолксваген Голф" в село Друмево. Полицейски служители подали сигнал със стоппалка на шофьора, но той не се подчинил. Продължил да шофира и на известно разстояние от полицейския автомобил спрял и се отправил в неизвестна посока. По-късно бил доведен и тестван с дрегер, който констатирал наличие на алкохол в кръвта 0,93 промила. Съставен му бил акт за административно нарушение и му бил даден талон за кръвна проба. Подсъдимият отказал да даде кръвна проба за химическо изследване.

Районната прокуратура в Шумен задържала за срок до 72 часа 27-годишния мъж и внесла искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража", което било уважено от състав на Шуменския районен съд.

Това престъпление подсъдимият извършил в изпитателния срок на предходно осъждане за същото деяние, за което с присъда на Районния съд в Шумен му било наложено наказание лишаване от свобода за срок 1, 2 год. с тригодишен изпитателен срок. С присъдата съдът лишил Хюсеин Н. и от право да управлява МПС за срок от 1 година и два месеца. Присъдата влязла в сила на 3 април 2017 год., или само три месеца преди шофирането под въздействието на алкохол на 2 юли 2017 г.

Предстои делото срещу Хюсеин Н. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския районен съд. Дотогава той ще остане в ареста.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима ранени и един задър...
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).