Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съдът даде ход на делото срещу бившия кмет на Девня Атанас Кузев
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 27.09.2017Коментари (0)2656
©
Девненският районен съд даде ход на наказателното дело срещу бившия кмет на общината Атанас Кузев, който е подсъдим за длъжностно присвояване в особено големи размери. Съдебното следствие започна днес с разпит на множество свидетели и ще продължи и утре, съобщиха от магистратурата. 

Председател на съдебния състав е Даниела Вълева, а прокурор по делото е Невена Илиева. Бившият кмет на Девня бе привлечен като обвиняем от Районна прокуратура - Девня през февруари т.г., а съдът му определи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5 хил. лева. Ако бъде признат за виновен, Атанас Кузев може да лежи в затвора от 3 до 15 години, а половината или цялото му имущество да бъде конфискувано в полза на държавата.

Престъплението, за което е подсъдим бившият управник, е извършено в периода от 28 август 2009 до 31 май 2015 г. Установено е, че като длъжностно лице Атанас Кузев е присвоил 18 244 литра дизелово гориво на стойност 43 469, 96 лева, 14 621, 26 литра бензин на стойност 34 672, 04 лева, както и други вещи, които не били свързани с експлоатацията на служебния джип "Волво". Общата стойност от престъпната дейност възлиза на 78 378, 34 лева, което представлява големи размери, сочи назначената по досъдебното производство съдебно-счетоводна експертиза.

По договор с "Лукойл България" ЕООД била предоставена карта за зареждане с гориво на община Девня, с която бившият кмет зареждал управлявания лично от него служебен дизелов автомобил "Волво". Зарежданото дизелово гориво значително надвишавало възможния разход според техническите параметри на автомобила.

Със същата карта са зареждани и значителни количества бензин. Плащани са и скъпи алкохолни напитки и цигари в различни бензиностанции в страната, съобщава devnyanews. Не са съставяни пътни листи или документи, които да доказват необходимостта от извършване на тези разходи.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: