Съдят двамата, крали вещи от лекарски кабинети в Игнатиево

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:29 / 05.06.2017
1167
Районната прокуратура във Варна предаде на съд Никола Т. и Павел М. за кражба на движими вещи, извършена чрез разрушаване и повреждане и използване на техническо средство или специален начин, с намерение противозаконно да ги присвоят - престъпление по член 195, ал. 1, т. 3 и 4, във връзка с член 194, ал. 1 от Наказателния кодекс, като деянието е извършено в съучастие с двама непълнолетни и като продължавано престъпление.

В периода от 26 март до 28 март 2016 г. двамата подсъдими, които са 19-годишни и непълнолетните проникнали на третия етаж по строително скеле в сграда, в която се намирала и поликлиниката в Игнатиево. Решили да откраднат, каквото намерят. За крадените вещи приготвили чувал, а за да могат да отварят вратите на помещенията - отвертка.

Първо проникнали в кабинета на общопрактикуващ лекар, след като разбили заключващия механизъм на бравата. Откраднали касовия апарат, две флашпамети, клавиатура, компютърна мишка, апарат, рутер, които поставили в чувала. От лекарския кабинет изнесли и принтер "Самсунг", който не се събрал в чувала.

По същия начин влезли и в кабинета на лекар по дентална медицина. Оттам откраднали кафемашина, кутия с кафе, радиочасовник, огледало и дори пепелник. 

Общата стойност на кражбата според назначената по делото съдебнооценителна експертиза възлиза на 910 лева. 

Предстои делото срещу двамата 19-годишни младежи да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).