Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Таланти блеснаха на сцената на "Звездите на Камчия"
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 14.07.2017Коментари (0)1140
©
Таланти в областта на танците, музиката, художественото слово и спорта блеснаха на сцената на Международния фестивал за детско творчество "Звездите на Камчия", който се провежда в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" от 2008 г., а от три години е под знака на ЮНЕСКО.

Празникът обедини деца от над 30 страни, които са участници в третата лагерна смяна на комплекса. На сцената се представиха талантите на международната творческа математическа лаборатория "2х2", участници в международния проект "Школа Росатома - Камчия", децата от "Тодес", "Спартак" и "Полиглот", които са в "Камчия" по линия на "Галактика на спорта" и Мосгортур, бъдещите звезди на световната сцена -артистите от Международната театрална школа "Театрална ваканция - "Камчия" 2017", творците от училище "Саво Савов" от Пирдоп и др. Специални гости на фестивала бяха световноизвестната руска актриса, сценарист и режисьор Наталия Бондарчук, която е в България по покана на СОК "Камчия", и изпълнителния директор на дружеството Станка Шопова.

В журито блестяха също световно известни имена - Алла Зорина - генерален секретар на руския център на Международната асоциация на любителските театри (АИТА), завеждащ международен кабинет на любителските театри "Съюз на театралните дейци", Лидия Дробич - ръководител на проекта "Театрална ваканция - "Камчия" 2017" и създател на театър "Апрелики" във Франция, проф. Нина Козина - преподавател по съвременна хореография и жури на много международни фестивали, Теди Генев - известен български естраден певец и лауреат на много национални и международни фестивали. По традиция председател на журито е Александър Андреев - актьор в киното и театъра, носител на златна значка на кмета на Варна за принос в културното развитие на града и председател на съюза на артистите във Варна.

35 обаятелни изпълнения на талантливите деца на "Камчия" се състезаваха за златните медали в 9 категории. Заслужено победители в оригиналния жанр станаха младите футболни гении от направление "Спартак" на "Галактика на спорта", които направиха шоу с футболни топки на сцената. Руслан Бяков бе отличен за прекрасното си поетическо изпълнение. "Звездни гласове на "Камчия" станаха дуетът на театъра "Этти дети» от Красноярск, а също и Анастасия Бикова и Алина Конкина. За «вълшебен музикант» бе отличен Андрей Колосов, който изпълни на китара музика из филма «Карибски пирати». В категорията «Вълшебен танц» златни медали получиха две изпълнения - танцът «Славей» на красавицата с огнена коса Дарина Додина и руския фолклорен танц "Снимка за спомен». Изпълнителите на закачливия етюд станаха и любимци на публиката.

Художественият директор на фестивала - актрисата и певица Грета Ганчева, поздрави участниците от името на изпълнителния директор на СОК «Камчия» и председател на инициативния комитет на фестивала Станка Шопова. Грета събра всички участници на сцената с изпълнението си на «Звездите на Камчия» и «Заедно в 21 век».

Философията на детското движение "Звездите на Камчия" е, че всяко дете носи в себе си уникални творчески заложби, които трябва да бъдат открити и развивани и приобщава талантливите деца, техните родители, педагози, творци и артисти, които са съпричастни към идеята. Фестивалът се провежда за девета година, има над 80 издания, като на сцените на "Камчия" са участвали повече от 100 000 деца от 6 до 16 години от над 60 държави по света.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: