Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Уникалният туристически проект DISCOVERY стартира във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 08:32 / 30.01.2024Коментари (0)803
©
Община Дългопол бе домакин на първата работна среща на партньорите по проект "Открий миналото, преживей настоящето в

Дългопол, Провадия и Долни чифлик: Интегриран маркетингов модел за реклама на туристическите услуги в отдалечени черноморски общини (DISCOVERY)". Символичен домакин на срещата бяха кмета на общината г-н Георги Георгиев и заместник-кмета, г-жа Ганка Георгиева.

Проектът бе одобрен в рамките на "Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България“ на Министерство на туризма и ще се изпълнява през цялата 2024 година от община Дългопол в партньорство с общините Провадия и Долни чифлик, Франга ООД - туроператор на полския пазар и Фрапорт Туин Стар - оператор на летища Варна и Бургас, научи Varna24.bg.

DISCOVERY е насочен към малките черноморски общини, разположени около големия туристически притегателен център Варна да получат широка популярност и да се превърнат в привлекателни дестинации за идващите туристи от Полша, а специален акцент ще бъде засилване на целогодишния туризъм по тези места. Подходът на проекта цели да подпомогне повишаване интереса на полските туристи за посещение на местата от интегрираните туристически пакети на територията на трите общини, а от там и повишаване на туристическата заетост. Това ще доведе до повишаване имиджа на "Дестинация България“ като разпознаваема територия в международен план.

На територията на трите общини съществува неизползван потенциал за развитие на различни форми на туризъм. Географското положение, наличните природни дадености в съчетание с уникалното културно наследство – старинни крепости, скални манастири, живи традиции, обичаи, гастрономия и др., разкриват потенциала за интегрирано развитие и изграждане на

връзки между тях и стимулиране на икономическото развитие в тези райони. Проектът предлага цялостна концепция за маркетинг на иновативни туристически продукти в трите общини чрез интерактивна визуализация и широка рекламна кампания.

Проект DISCOVERY, разработен с техническата експертиза на екипа на Асоциация на Българските Черноморски Общини, официално стартира на 1 януари 2024г. Общата сума на проекта е 398 580 лв. като Министерството на Туризма осигурява 60% от финансирането, а останалите 40% се покриват от партньорите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: