В Девня откриват реновираната детска градина "Здравец“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:38 / 21.03.2018
1959
На 22 март, четвъртък, от 10:30 часа в Девня ще се състои тържествена церемония по откриването на реновираната детска градина "Здравец". Ремонтът на забавачката, която се намира в кв. "Повеляново“, е заслуга на азотноторовия завод "Агрополихим“. На събитието ще присъстват кметът на Община Девня Свилен Шитов, изпълнителният директор на "Агрополихим" АД Филип Ромбаут, директорът на ДГ "Здравец" Лиляна Стефанова, педагози и др.

В рамките на 12 месеца ръководството на "Агрополихим“ АД инвестира над 100 000 лева в дейности по санирането на детската градина: монтаж на нова дограма, топлоизолация на външни стени, боядисване, електроремонтни дейности.

Промишленият гигант започна да инвестира в социалната инфраструктура на девненския квартал, след като кметът Свилен Шитов и изпълнителният директор на "Агрополихим“ Филип Ромбаут се споразумяха по ключови въпроси, които вълнуват девненци и най-вече жителите на "Повеляново“. На безпрецедентна среща в края на 2016 г. между белгийския инвеститор, местната власт и граждани бе постигната договореност жителите на Девня да бъдат приоритет №1 за "Агрополихим“, включително и по отношение търсенето на работна ръка за производствените и други нужди на предприятието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Как скандал прерасна в денонощен тормоз
След пострадало дете започват проверка на детски център
Една област във Варненско ще получи стабилна финансова инжекция з...
Пътят София-Варна е блокиран! Има катастрофа и един ранен!
Арестуваха мъж, ухапал майка си
Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали, а Токио се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).