Вижте с каква екстра ще се сдобие сградата на Община Девня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:36 / 13.08.2018
2641
Усилени ремонти кипят в сградата на Община Девня и прилежащите ѝ площи. Най-после местната администрация ще се сдобие с външен асансьор, след като спечели финансиране по Проект "Красива България" с общинско самоучастие, съобщи кметът Свилен Шитов.

В своята дългогодишна история 4-етажното здание е нямало такава "екстра". Новата придобивка безспорно ще "отключи" достъпа на трудноподвижни лица до всички етажи на сградата, ще улесни и останалите граждани и общинските чиновници, които препускат нагоре-надолу по стълбите по няколко пъти на ден. Това може и да е здравословно по принцип, но за представителите на третата възраст със заболявания на ставите и костите е противопоказно, а и доста трудоемко начинание.

Паралелно с монтирането на платформата общината подменя и плочките пред сградата на местната власт. От години те са в окаяно състояние, а в източната част са хлътнали и поддават при преминаване на пешеходци, което крие рискове от контузии и фрактури на крайниците.

Нова придобивка ще има и за Девненския общински съвет, който ще се сдобие със собствена пленарна зала, в която сесиите ще могат да се провеждат спокойно, без старейшините да се чувстват притиснати от графика на събитията в Ритуалната зала, където заседаваха досега. Така градските парламентаристи ще имат повече време за спорове, мнения и конструктивни предложения по всички въпроси от дневния ред, а това е важна предпоставка за качеството на работа на местната власт и за градивните процеси на територията на общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж в община Средец
Министър Милошев обсъди перспективи за развитието на район Странд...
Строят 28 вили в района на защитена зона
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Млада двойка не хареса живота в града, осъществиха мечтата си за ...
Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).