Все още не е локализиран пожарът край Казанлък, няма опасност за населението и жилищни сгради

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:33 / 22.08.2023
712
Все още не е локализиран пожарът край Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Няма опасност за населението и жилищни сгради, тъй като огънят се разпространява в горски територии. Пожарникари и доброволци са на място. 

Припомняме, че огънят пламна снощи около 11.40 часа източно от Претоварната станция и сметището на Община Казанлък, като теренът се намира в землищата на Община Казанлък и Община Мъглиж. Незабавно са предприети действия от екипите на Пожарната от Казанлък.

Силният и постоянен вятър причиниха бързото разрастване на пожара. Община Казанлък осигури две водоноски от Общинското предприятие, с които да се зареждат пожарните коли. В 17.30 часа се включи хеликоптер от авиобаза Крумово, а днес се очаква машината отново да бъде ангажирана. Бе направена просека източно от Претоварната станция в посока север-юг с цел да се локализира огнището на пожара. Дежурни екипи на Пожарната останаха на място, като на денонощно дежурство бяха и двете водоноски на Община Казанлък.

В резултат на пожара, късно снощи със своя заповед областният управител на Стара Загора Ива Радева въведе частично бедствено положение на територията на Община Казанлък. 

Рени АТАНАСОВА

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Пореден случай: Дете шофира, а майка му го снима
Съседка на семейството от Аксаково, което пострада при катастрофа...
Жестокото убийство в село Новачене: Обвиняемият е лежал в затвора...
Пожар гори на крепостта Царевец
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).