100 часа общественополезен труд за мъж от Русе, опитал да излъже полицаи във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:12 / 27.10.2017
2280
33-годишен мъж от Русе беше осъден от Районния съд във Варна за извършено документно престъпление.

По силата на одобрено споразумение, 33-годишния Д.К. беше осъден да изтърпи наказание пробация за срок от 2 години, като през този период подлежи два пъти седмично на задължителна регистрация по настоящ адрес и следва да провежда срещи с пробационни служители. Освен това той трябва да положи и 100 часа безвъзмезден труд в рамките на една година.

33-год. русенец призна вината си в това, че на 22 юни тази година противозаконно си служил с официални документи - шофьорска книжка с контролен талон и свидетелство за регистрация на лек автомобил, издадени на името на две други лица, от два различни града на страната, с цел да заблуди длъжностни лица - полицейски служители при извършване на рутинна проверка на движещ се автомобил "Опел" по централен варненски булевард. Органите на реда забелязали първоначално несъответствие между лицето на снимката от представената шофьорска книжка и лицето на водача на опела. Впоследствие се установява, че 33-годишния мъж е неправоспособен водач и никога не му е било издавано свидетелство за управление на МПС. У него е било намерено и свидетелство за регистрация на лек автомобил "Фолксваген", издадено за трето лице.

Експертиза установява, че противозаконно използваните от подсъдимия документи представляват истински официални документи, без следи от преправки. 33-годишния мъж е неосъждан досега. Съдебният акт е окончателен.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).