11 отличници във Випуск 2013 на Факултета по дентална медицина към МУ Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:41 / 20.10.2013
4827
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Млади лекари по дентална медицина от третия випуск на Факултета по Дентална медицина към Медицински университет - Варна, се дипломираха вчера, 19-ти октомври, на тържествена церемония във Фестивален и конгресен център - Варна.

Под звуците на "Студентския химн" в изпълнение на органа в зала 1 на ФКЦ на сцената излезе академичното ръководство на университета, предвождано от жезълоносеца. В словото си ректорът на университета проф. д-р Красимир Иванов подчерта, че изпращането на випуска е по-скоро символично, защото вратите на университета са винаги отворени за тях като бъдещи специализанти или преподаватели.

Шестдесет и шестимата млади специалисти по дентална медицина се заклеха в словото на Хипократ, произнасяйки дружно думите на древния лечител след декана на Факултета доц. д-р Цветан Тончев. Приветствие към новозавършилите магистри отправи лично министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова.

Единадесетте отличници на Випуск 2013 на Факултета по Дентална медицина получиха парична награда от кмета на град Варна Иван Портних и от Университета, като само първите трима има честта да получат паричната награда на Ректора. Първенец на випуска е д-р Христиана Маджова (5,91), следвана от д-р Албена Генчева (5,87) и д-р Ивайло Христозов (5,82). Д-р Маджова стана носител и на Наградата на Декана на името на проф. д-р Славчо Давидов. Наградата се присъжда за трета поредна година на студента с най-висок успех от обучението, но и заради общия му принос и участие в различни проекти и инициативи, организирани от Факултета.

С Наградата на Студентски съвет към МУ - Варна, бе отличен д-р Иво Францов - най-дейният сред студентите дентални медици на Випуск 2013, взел активно участие в организирането и провеждането на първата в страната кампания за превенция на рака на устната кухина "Ако се съмняваш, провери". Той е сред студентите, които представиха МУ - Варна, на Първата международна конференция за млади лекари по дентална медицина в Дубай.

Академична почетна грамота бе връчена на съпругата на покойния доц. д-р Димитър Клисаров, основоположник на стоматологията и лицево-челюстната хирургия във Варна. По предложение на декана на Факултета от тази година Аудитория А в сградата на ФДМ ще носи неговото име. В края на церемонията всички абсолвенти се качиха на сцената и под звуците на We are the champions na Queen шапките им с пискюли полетяха във въздуха.

Сред гостите на събитието по връчването на дипломите на Випуск 2013 на Факултета по дентална медицина във Варна бяха още народни представители от трети варненски район, заместник-кметът и областният управител на Варна, заместник-ректорът на МУ - София, заместник-деканът на ФДМ - Пловдив, директори на лечебни институции и здравни институции, председатели на съсловни организации.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).