Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
122 млн. лева повече събра НАП Варна за 2016 г.
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 28.12.2016Коментари (0)1222
©
Дни преди края на 2016 година ТД на НАП Варна отчита едни от най-успешните си резултати за приходите от данъци и осигуровки. 

Близо 1.6 млрд. лева са общо приходите от данъци осигурителни вноски до момента. Те са със 122 млн. лева повече в сравнение с 2015 година, което представлява ръст от 8.3%. 

Приходите от ДДС достигат 250 млн. лева, резултат, който показва ръст от43% повече спрямо 2015 година. 9.3% увеличение отчитат варненските данъчни и при постъпленията от корпоративен данък, като през тази година в бюджета са постъпили 170 млн. лева. 

Приходите от осигурителни вноски /социални и здравни/ достигат 847 млн. лева. Увеличението при тях е с над 22 млн. лева спрямо година по-рано.

От НАП отчитат, че устойчиво расте процентът на доброволно деклариране и внесените в срок задължения, като се намалява делът на просрочените задължения, за които се налага процедура по принудителното им събиране. Наред с повишеното доброволно изпълнение, публичните изпълнители от териториалната дирекция във Варна са събрали близо 17 млн. лева повече просрочени публични задължени спрямо миналата година, като в бюджета са постъпили 363 770 000 лева.

Съвместно с МВР и Агенция "Митници" приходната агенция осъществи една от най-масовите кампании по Черноморието през летния туристически сезон. 7312 проверки и открити наблюдения извършиха екипите на НАП по Северното Черноморие. По време на осъществения контрол бяха установени 38 обекта, които извършват дейността си без фискални устройства. 25 обекта бяха запечатани за груби нарушения на данъчното законодателство. 

Освен контролните действия в кампанията бяха включени информационни и комуникационни способи, които доведоха до трайна промяна на поведението на рискови търговци в посока спазване на данъчните изисквания. Оборотът на търговските обекти в населените места по Черноморието за трите летни месеца надхвърли 5 млрд. лева, като приходите от ДДС се увеличиха с близо 40 млн. лева.

"Постигнатите високи резултати през годината ни радват, но и задължават през следващата година да положим допълнителни усилия, за да запазим и надградим постигнатото. Насърчаването на доброволното изпълнение на задълженията на данъкоплатците и партньорските отношения с бизнес и гражданите, ще са в основата на нашата работа", заяви териториалният директор Милена Колева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: