133 000 души са посетили зоопарка във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:40 / 29.10.2015
386
133 000 души са посетили зоопарка във Варна през последното деветмесечие. Тома каза за "Фокус" Иванка Стоянова, директор на зоопарка във Варна. 

Тя допълни, че спрямо предходното деветмесечие данните са почти същите. "Годината не е много добра за туризма, но въпреки всичко ние запазихме посещенията като бройка, спрямо предходната година", каза още Иванка Стоянова. 

Тя припомни, че в средата на месец октомври в зоопарка бе организирано тържество за рождения ден на трите лъвчета, които са получили и подаръци. 

"Лъвчетата са емблематични, защото всеки, който посети зоопарка, пита първо за тях - дали са навън и дали ще могат да ги видят, така че те представляват интерес. Това, което сме забелязали, е, че хората търсят бебетата в зоопарка. Всъщност много се радват на бебетата, както на маймуната с малкото, на вълчетата", подчерта Иванка Стоянова. 

Бебетата във варненския зоопарк са 80 тази година. 

Лъвчетата и майка им се чувстват добре, допълни Стоянова. "Хранят се с месо и долу-горе един лъв яде 6 килограма месо на ден, а малките изяждат около 4-5 килограма месо", каза още Иванка Стоянова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).