17 влечуги прибрани от общинския змиеловец във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:52 / 29.10.2020
1848
17 заловени змии, сред които една пепелянка. Това е равносметката на наетия от Община Варна ловец на влечуги за 3 месеца работа, съобщава Дарик. 

Змиите 47-годишният Боян Благоев лови с голи ръце, без никаква специална екипировка. Със себе си не носи противоотрова, няма и застраховка "Живот". 

За да реагира на подадения сигнал за забелязана змия разполага с 2 часа. Винаги обаче се отзовава доста по-бързо, тъй като шансът да пипне влечугото тогава е доста по-голям. Змии е залавял до Козирката, на детски площадки, паркинг на хипермаркет и на плажа.  

Най-голямата заловена от Боян змия е дълъг 1.70 метра смок. Пепелянката хваща в офис на островната зона. В "Св. Св. Константин и Елена" Боян това лято залавя и змиегущер, след 3 сигнала за животното. Този интересен представител на влечугите достига на дължина до метър и половина и е най-големият гущер, срещащ се в България, а и в цяла Европа.

Заловените влечуги ловецът прибира в чувал, след което ги пуска на свобода извън града. Имал е случай водна змия да пробие чувала и да избяга, докато пътува към мястото за пускане. Залавя влечугото беглец чак на другия ден, като змията пътува с него в колата през цялото време. 

За Община Варна змиеловецът работи на граждански договор, който изтича след броени дни. Получава по 25 лв. за посещение на място по сигнал и още 25 лева за всяка хваната змия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).