1.76 лв. за литър е най-ниската цена на бензина във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:24 / 22.06.2016
729
1.76 лв. за литър е най-ниската цена на бензина в град Варна, показа репортерска проверка на "Фокус". 

Две от веригите бензиностанции в града предлагат тази цена, с 2 стотинки по-ниска е цената на дизеловото гориво в същите бензиностанции. Обикновено там денонощно се извиват опашки от автомобили, най-вече заради ниската цена на дизела. 

Специфичното за една от веригите е, че не приема дебитни и кредитни карти за разплащане, а само пари в брой. Масово бензиностанциите във Варна продават бензина между 1.80 лв. и 1.90 лв. за литър. Дизела е с до 5 стотинки по-евтин. Прави впечатление, че в периферията на града цените на горивото са по-ниски с до 10 стотинки на литър. След рекордното поевтиняване на горивата в началото на годината, всички вериги бензиностанции престанаха да приемат клубните карти за намаление. 

До преди около два месеца, горивото във Варна беше най-евтиното в страната. При повече обикаляне можеше да се намери бензин на цена 1.61 за литър от доказани дистрибуторски вериги. Дизелът беше още по-евтин. Въпреки ниската цена не се наблюдаваше ескалация или презапасяване от страна на шофьорите. Към момента във връзка с летния сезон и оживения трафик, цените на горивата във Варна са средно с от 15 до 20 стотинки за литър по-скъпи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).