18-годишен без книжка наруши карантината и уби брат си в катастрофа по пътя София-Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (12)
11:55 / 29.04.2020
16317
Окръжната прокуратура в Търговище ще привлече към наказателна отговорност 18-годишен неправоспособен водач под карантина, причинил смъртта на брат си в тежко пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

18-годишният Орлин С. ще бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Търговище за извършени две престъпления. Това ще се случи след изтичане на срока на задължителната му карантина. 18-годишният младеж ще отговаря за причиняване смъртта на 16-годишния си брат при управление на МПС без необходимата правоспособност и за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина след завръщането му от рискова страна по време на пандемията от коронавирус.

Тежкият пътен инцидент станал днес около 2,10 ч. на пътя София – Варна, до кръстовището за село Презвитер Козма. Орлин управлявал личния си автомобил "Форд фокус“. На ляв завой изгубил контрол над колата, навлязъл в вдясно и се блъснал в крайпътния скат. Така причинил смъртта на 16-годишния си брат, който пътувал на задната седалка.

18-годишният неправоспособен водач бил тестван с дрегер, който отчел незначително количество алкохол в кръвта му – 0,22 промила. Пробата за наличие на наркотични вещества била отрицателна.

Започналото разследване по случая установило, че Орлин С. се е прибрал от чужбина на 24 април тази година. Въпреки наложената му задължителна карантина от 14 дни, която трябвало да прекара в дома си в село Беломорци в изолация до 5 май, той се отклонил. Това деяние ще му донесе и второто обвинение – по член 355, ал. 2 от НК.

 

 


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).