19 учители от СУ "Гео Милев" ще се обучават в чужбина по проект

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:38 / 09.05.2017
1776
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Втори проект по програма Еразъм + , финансирана от Европейската комисия спечели СУ "Гео Милев". " Key 4 You- ключови и универсални компетенции за учители и ученици" е пълното заглавие на проекта, който започва през 2017 и ще завърши през 2019 година. Целта е да се изградят стабилни условия за подобряване качеството, практическите компетенции и други ключови умения на учениците, чрез повишаване квалификацията на техните учители. Да се подобри мотивацията на учениците за усвояване на знания, умения и нагласи за успешната им социална и личностна бъдеща реализация.

Проектът дава възможност на 19 учители, от всички етапи на обучение в училището, да участват в курсове в чужбина за усвояване и прилагане на иновативни и творчески методи за обучение по всички общообразователни предмети. Учителите ще имат възможност да работят съвместно с други европейски преподаватели и да генерират нови идеи, както и да анализират резултатите от тяхното прилагане.

Проектът ще разнообрази методите и техниките на учителите, с които да мотивират учениците и да направят часовете увлекателни и съдържателни. Новопридобитите знания и умения ще бъдат използвани в практическата работа не само в учебните часове, но и в извънкласните форми.

Партньори в дейностите са организации, които работят в сферата на европейските квалификации и обучения на учители - TAGroup-Латвия, Europass Teacher Academy-Итали, Euneos-Финландия и English Matters -Испания. Те са избрани, заради високото качество на предлаганите от тях курсове и опита им в популяризирането на методи и иновативни подходи, ориентирани към изграждането на ключови за 21 век компетенции на учителите и учениците. 
 
Целта е в училището да се оформи екип от квалифицирани иновационни учители- лидери, които да подпомагат и организират вътрешната квалификация и модернизация на обучението, да въведат използването на съвременни методи за преподаване. Участниците в проекта трябва да станат двигатели на промяната в нагласите на педагозите за иновативно и глобално обучение.

По време на двегодишната работа по проекта участниците в него, чрез различни форми, ще споделят наученото и постигнатите резултати, както с учители от училището, така и с преподаватели от областта, родителската общност и обществеността.

Това е вторият спечелен проект по програма Еразъм + , подготвен от екипа на училището. Той е на стойност 42 125 евро. Първият проект "Мостове към бъдещето - мотивиране на учениците за изучаване на езици чрез иновационни методи в обучението" се реализира в периода 2014- 2016 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).