Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
20 години затвор за Ивайло, убил приятелката си край Евксиноград
Автор: Екип Varna24.bg 14:01 / 14.12.2023Коментари (0)1557
©
На 20 години затвор и 250 хиляди лева кръвнина бе осъден 40-годишният Ивайло П., който в началото на тази година уби своята приятелка във вила в местността Евксиноград. Това постанови петчленен състав на Окръжния съд във Варна.

Деянието бе извършено по особено мъчителен за убитата начин, с особена жестокост и при условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на Темда. Магистратите постановиха още, че Ивайло П. ще търпи наказанието при първоначален строг режим.

Като частни обвинители и граждански ищци се явиха родители на убитата жена и нейния брат.

По искане на подсъдимия, делото беше разгледано в съкратено съдебно следствие. Бяха разпитани само част от вещите лица, изготвили експертизи, и само някои свидетели, посочени от защитата на близките на жертвата и на адвоката на подсъдния. 

40-годишният мъж ще заплати на майката и бащата на убитата обезщетение за претърпени неимуществени вреди - по 100 хиляди лева, и на брата на жертвата - 50 хиляди лева, ведно със законната лихва, считано от 8 януари тази година, до окончателно изплащане на сумата.

Припомняме, че престъплението, което разтресе Варна и България в първите дни на тази година, е било извършено на неустановена дата, в периода от 1 януари до 8 януари.

Ивайло П. и 32-годишната Валентина В. живеели заедно на семейни начала от около 2 години. Обитавали дома на неговия баща в местността Евксиноград. Двамата употребявали наркотици и често се карали. В много от случаите, словесните спорове прераствали в побой спрямо Валентина.

Така на 21 февруари 2022 г., Районният съд във Варна издал заповед за защита, с което мъжът е бил задължен да не приближава на по-малко от 200 м. за срок от 18 месеца Валентина. Заповедта обаче била нарушавана от жената и двамата продължили да поддържат близки контакти. Така на 1 януари тази година тя отишла на гости на родителите си. После се прибрала при Ивайло. Двамата се отбили при свой съсед. Там избухнал скандал, който по-късно прераснал в побой. Приятелят им предложил да ги откара до дома им, като при слизането от автомобила, 32-годишната жена го помолила по-късно да я провери как е. Двойката се прибрала в къщата си. След това никой повече не видял Валентина.

Според съдебно-медицинската експертиза, жената починала вследствие на нанасянето на многобройни удари със значителна сила, по жизнено важни органи на тялото, като е изпитвала мъчителни болки и страдания. След убийството, Ивайло изхвърлил тялото на жертвата в стара, неизползваема септична яма, в двора на дома, където живеел. Замаскирал мястото с трева и бамбукови клони. След като близо седмица родителите и приятелите на жената не успели да се свържат с нея, я обявили за издирване.

Пред съда Ивайло П. обясни, че в деня на убийството двамата употребили наркотици. След това, той излязъл да разходи кучето. Валентина казала, твърди той, смята да пие диазепам, за да заспи. Когато се прибрал, тя била студена. Опитал да й направи сърдечен масаж. Купил и и́ бил адреналин, но не успял да я съживи. Изпаднал в паника. Обзел го страх, че ще бъде обвинен в убийство, тъй като имал ограничителна заповед. Това го принудило да скрие трупа й. Адвокатът му пледира, че смъртта е била причинена по непредпазливост.

Експертите, извършили съдебно-химическа експертиза, обаче бяха категорични, че в кръвта на жертвата не са били открити следи от диазепам, като ако тя е била приела медикамента това е можело да бъде установено при изследванията. Съдебните медици бяха на мнение, че при сърдечен масаж трудно би могло да се стигне до множеството травми на гръдния кош, които са били установени по тялото на жертвата.

От прокуратурата също бяха категорични, че не може да става дума за смърт, причинена по непредпазливост, заради начина, по който е извършено престъплението.

В последната си дума пред съдебният състав, Ивайло П. заяви, че не е искал смъртта на Валентина и за него тя е била много близък човек, независимо от странните отношения, които са имали помежду си.

Присъдата на Варненския окръжен съд може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.



Още по темата: общо новини по темата: 9
13.12.2023 »
29.01.2023 »
29.01.2023 »
29.01.2023 »
28.01.2023 »
28.01.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: