Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Решават присъдата на Ивайло, убил приятелската си в "Евксиноград"
Автор: Екип Varna24.bg 08:35 / 13.12.2023Коментари (0)1422
©
Днес – 13 декември от 09:30 ще бъде разгледано делото за убийство срещу 40-годишния Ивайло П. Той е подсъдим за умъртвяването на своята приятелка, извършено в началото на тази година. Престъплението е извършено по особено мъчителен начин за убитата, с особена жестокост и при условията на домашно насилие.

Убийството е извършено на неустановена дата, в периода от 1 януари до 8 януари тази година. Подсъдимият е обвинен, че е умъртвил 32-годишната Валентина В., с която живеел от около 2 години на семейни начала. Обитавали дома на неговия баща в местността Евксиноград. Двамата употребявали наркотици и често помежду им възниквали конфликти. В много от случаите, словесните спорове прераствали в прояви на насилие спрямо Валентина. На 21.02.2022 г., Районният съд във Варна издал заповед за защита, с което мъжът е бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо жената и да я доближава на по-малко от 200 м. за срок от 18 месеца. Заповедта била нарушавана и двамата продължили да поддържат отношения. На 1 януари тази година, жената посетила родителите си, след което се прибрала при подсъдимия. Според обвинението, между тях отново избухнал скандал, който по-късно прераснал в жесток побой. Жената починала вследствие на нанасянето на многобройни удари със значителна сила, по жизнено важни органи на тялото, при които е изпитвала мъчителни болки и страдания.

Съдът конституира като граждански ищци и частни обвинители близките на жертвата, които предявиха искове за нанесени болки и страдания, в следствие на извършеното престъпление.

За деянието, за което е обвинен Ивайло П., законът предвижда най- тежкото наказание в НК - "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Той и защитата му поискаха разглеждане на делото по т.нар. "съкратена процедура". В този случай ще бъдат ще бъдат изслушани само вещите лица, изготвили съдебно-медицинската и химическата експертиза и един свидетел, който е бил общ приятел на убитото момиче и 40-годишния мъж. Допълнително ще се явяват и свидетели, които съдът допусна за изслушване, които да дадат характеристични данни за подсъдимия, както и такива, доказващи болките и страданията на роднините на жертвата. Съдържанието на всички други протоколи от разпити на свидетели и експертни заключения от досъдебното производство ще бъдат прочетени и приобщени, за да бъдат взети предвид от съда при постановяване на присъдата.

Възможно е, ако приключат изслушванията на вещите лица и свидетели, както и на пледоариите, още утре да бъде произнесена и присъдата на Ивайло П.



Още по темата: общо новини по темата: 9
14.12.2023 »
29.01.2023 »
29.01.2023 »
29.01.2023 »
28.01.2023 »
28.01.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: