21-годишен от Каменар се наля с 8 литра бира и тръгна да тараши коли в "Цветния квартал"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
14:29 / 15.02.2017
6388
Районната прокуратура във Варна предаде на съд 21-годишния Красимир Д., който при условията на продължавано престъпление унищожил противозаконно чужди движими вещи - деяние по член 216, ал. 1 във връзка с член 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. Живеещият в село Каменар мъж извършил престъплението, след като изпил 8 литра бира. 

На 31 юли 2016 г. Красимир решил да си набави средства чрез кражби от автомобили. След като извървял пеш разстоянието от село Каменар до "Цветния квартал" във Варна, той се насочил по ул. "Кестен". Сложил ръкавици на ръцете си, за да не оставя пръстови отпечатъци, и с камък разбил стъклото на паркиран на улицата автомобил "Субаруфорестър". 

След като не открил нищо ценно, се насочил към "Мерцедес". Също с камък строшил стъклото на автомобила и влязъл в купето. В жабката открил торбичка с документи - дебитна и лична карта, свидетелство за управление на МПС. Непотребните вещи изхвърлил, като задържал само дебитната карта. 

В третата кола, чието стъкло строшил, открил чантичка. Задържал я за себе си заедно със слънчеви очила. Другите вещии ръкавиците си изхвърлил.

По иззетите дактилоскопни следи Красимир Д. бил установен и задържан. На проведения следствен експеримент той посочил мястото, където били паркирани повредените от него коли. Съдействал и при посочване на местата, където изхвърлил вещите и ръкавиците. Стойността на увредените коли е 329 лева. 

Подсъдимият е осъждан 16 пъти въпреки младата си възраст. Завършил е едва 5-и клас. В момента изтърпява ефективна присъда по друго наказателно дело. Предстои делото за противозаконното унищожаване на чужди движими вещи да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).