240 контрольори ще следят дали варненци пътуват гратис

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:40 / 12.12.2015
1199
За проекта "Интегриран градски транспорт на Варна" е необходимо да се увеличи числеността на персонала, приета с правилника на работа на ОП "ТАСРУД" и да се оптимизира организационната структура на щата. Във връзка с изпълнеие на Договора за обществен превоз на пътници, сключен между община Варна и "Градски транспорт" ЕАД, на ОП "ТАСРУД" са възложени функции по съществяването, организирането, координирането, контрола, окачествяването и изпълнението на транспортната задача, пише Черно море.

За целта се налага увеличаване числеността на ОП "ТАСРУД" с 273 щатни бройки, от които 225 позиции са за контрольори по редовността на пътниците. Към тях ще се прибавят останалите незаети 17 работни места в ОП "ТАСРУД", защото в предприятието в момента работят 33-ма души, вместо одобрените от ОбС - Варна, 50 души. Така контрольорите ще станат 240 и само те следят кои пътници пътуват гратис, и кои - не.

Според оценка от ОП "ТАСРУД" в докладна записка, в момента кондукторите в масовия градски транспорт са 580. Директорът на общинското предприятие инж. Павел Кюрчев заяви, че част от тези позиции ще бъдат прехвърлени в ОП "ТАСРУД" в рамките на обявените 240 щатни бройки за контрольори.

Общинските съветници от временната комисия "Структури и общинска администрация" одобриха новия щат на ОП "ТАСРУД" и предложените трансформации в организационната структура на предприятието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).