250 деца от Варна пяха "Хубава си, моя горо" по повод Седмицата на гората

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:36 / 04.04.2018
2177
250 деца от ДГ №8 "Христо Ботев" във Варна пяха "Хубава си, моя горо" по повод традиционната Седмица на гората. С красивата песен, която е химн на българските лесовъди, те посрещнаха в градината служителите на ДГС "Варна" и им благодариха за тематичния подарък – два люлякови храста и две кедрови фиданки.


Зам.-директорът на горското стопанство инж. Владислав Георгиев запозна децата с тънкостите на залесяването и с грижата, която изискват младите дръвчета. Със своите песни и картини възпитаниците на градината показаха, че обичат природата и впечатлиха лесовъдите със специална "клетва за гората", с която обещават да ценят и пазят зеленото богатство.

Много радост донесоха на малчуганите и подарените две къщички за птици. С помощта на представителите на ДГС "Варна" те бяха окачени на дръвчета в двора на градината. Инж. Георгиев обясни, че къщичките са дело на ученици от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов", с която съвместно отбелязват Седмицата на гората.
Директорката Веска Янакиева сподели, че практиката да се провеждат екоинициативи в градината е утвърдена във времето. Тя благодари на ДГС "Варна" за залесителната акция, а децата изпратиха гостите от стопанството с цветя и ръчно изработена украса за предстоящия Великден.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).