26 сигнали за насилие над деца във Варна подадени за 6 месеца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:55 / 30.08.2017
1235
576 сигнала за деца в риск са постъпили в Дирекция "Социално подпомагане" във Варна за първото шестмесечие на 2017 година. Това каза за "Фокус" - Варна Адриана Григорова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Варна.

Тя допълни, че 26 от получените сигнали са свързани с насилие над дете. Адриана Григорова подчерта, че по отношение на всички сигнали е направена оценка на риска за децата и при необходимост са предприети мерки за закрила. 

"Невинаги предприемаме мерки за закрила, особено в случаите, в които сигналите се отнасят за жалби на родители в процес на развод, притеснени относно грижите за децата, както и обстоятелството, че нямат регулярен режим на личен контакт с детето", обясни Адриана Григорова. 

За отчетния период сред направена оценка на риска са издадени 163 индивидуални административни акта или заповеди, с които са предприети различни мерки да закрила - настаняване при семейство на роднини и близки, настаняване в приемни семейства, предоставяне на социални услуги от резидентен тип.

 "Част от тези заповеди са свързани също и с промяна на предприета мярка, за продължаването й при необходимост или за прекратяване на предприета мярка", допълни Адриана Григорова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).