3 266 домашни любимци включени в електронния регистър на Община Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:30 / 22.11.2017
1550
Електронният регистър, който представлява система от база данни с информация за всички домашни любимци, намиращи се на територията на община Варна, се води от районните администрации. Това каза за Фокус Николай Няголов, директор на Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" в Община Варна.

"3 266 домашни любимци - кучета и котки, са регистрирани на територията на цялата община. Собствениците на тези животни плащат годишна такса. Инспекторите от звено "Контрол и регистрация" правят ежедневни проверки на територията на районните администрации, както и на площадките за разхождане на домашни любимци", допълни Николай Няголов.

Съгласно разпоредбата на Закона за местните данъци и такси за собственици на кучета с постоянен адрес в град Варна таксата за притежаване на куче е в размер на 24 лева. За петте кметства на територията на община Варна - Тополи, Казашко, Константиново, Каменар и Звездица, таксата е в размер на 12 лева.

"Приходите от таксата за последните пет години са с темпове на увеличение. През 2013 година приходът от такса куче е бил 9 828 лева, а към месец октомври 2017 сумата вече е 37 436 лева. Общо за петте години сумата е 128 586 лева", каза още Николай Няголов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).