3 заявки за круизни кораби във Варна за следващите 2 години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:12 / 27.11.2018
3415
Три заявки за посещения на круизни кораби са получили от Морска гара във Варна за летата на 2019 и 2020 година. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Варна началникът на звеното Александър Аврамов. По думите му, след като това лято в града не пристигна нито един лайнер, бум няма как да се случи, но наличието на заявки е обнадеждаващо. Очаква се през май догодина на Морска гара да акостира корабът "Aegean Odyssey“ с 400 пътници на борда. За 2020 година заявките са две – за месеците юни и септември.

Александър Аврамов припомни, че от няколко години посещенията на круизни кораби във Варна е замряло заради геополитическата обстановка в басейна на Черно море. Според него обаче ситуацията ще се подобрява и след три години, заявките може да се удвоят и да се увеличат. По думите му рекордна по посещения на пасажери за Варна е била 2014 година. Тогава 36 круизни кораба са акостирали на Морска гара. Пикът на посещения на круизни туристи в морския ни град обаче се е дължал на отказите от Одеското пристанище, от Ялта и пристанищата на Кримския полуостров.

"Курсовете бяха пренасочени към Варна, Бургас и Несебър. И по този начин се случиха нещата във Варна“, добави още Александър Аврамов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).