300 младежи ще дебатират във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:14 / 02.05.2017
1416
За четвърта поредна година, Асоциация дебати организира Национален форум по дебати. От 5-ти до 8-ми май във Варна ще се съберат близо 300 ученици, студенти и учители от цялата страна, за да вземат участие във форума.

През четирите дни, в които ще се провежда събитието, участниците ще имат възможност да посетят обучения, водени от български и международни треньори, за говорене пред публика, аргументация, анализ и други умения, които са полезни за всеки млад човек, който иска да изгради уменията си да дебатира.

Освен това, всички участници ще имат възможност да се включат в учебни състезания по дебати, в които ще приложат на практика наученото и ще получат обратна връзка, от опитни дебатьори, за да могат да се подобрят още повече.

Гост лектори на Националния форум ще бъдат Ива Цолова и Александра Мирчева, младежки делегати на България в ООН, които ще говорят за младежко участие и използване на дебатите, като инструмент за гражданска активност. Боби Христов и Луиза Гълъбова от ще проведът работилница за презентационни умения, останалите обучения ще бъдат проведени от най-опитните треньори в България, както и хора като Скот Ралсън, треньор на Шотландския национален отбор по дебати, Калина Басли, треньор на Гръцкия национален отбор по дебати и Елиът Палът, който преподава дебати в училища във Великобритания.

Обучителната част от форума ще се проведе във Фестивален и конгресен център - Варна, а състезателната част в Икономически университет - Варна.

На всички участници и доброволци, ще бъдат издадени сертификати за участие в Национален дебатьорски форум 2017.

Събитието е част от партньорския календар на "Варна - Европейска младежка столица 2017".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).