35 000 лева се събраха по време на благотворителната вечеря в подкрепа на Карин дом

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:07 / 02.07.2021
1782
В програмата участие взеха  малката балерина с големи постижения Яница Георгиева, танцова школа Маламбо, квартет Note и Поли Генова, която освен, че зарадва публиката с изпълнение на последните си песни, поздрави изпълнителния директор на Карин дом Мая Донева и целия екип със специален поздравителен адрес, отправен от българското училище в Лондон, носещо името на основателя на Карин дом – г-н Иван Станчов. Особено емоционален беше и поздравът на малката възпитаничка на Карин дом Моника Георгиева. С кулинарно щоу на живо се представиха двама главните шефове към Институт по кулинарни изкуства към ВУМ, а рецептата, която представиха беше закупена благотворително от част от гостите. Водещ на събитието беше магнетичната Мария Силвестър, докато ролята на  водещ на благотворителния търг, в който бяха набрани и по-голямата част от даренията, пое Ники Кънчев. Гостите наддаваха за различни предмети, сред които тениски с автограф от Христо Стоичко, който изпрати и специален поздрав към аудиторията, книга с послание от Димитър Бербатов, тениска с автограф от Цветан Соколов, много предмети на изкуството и преживявания.

Набраните 35 ооо лева отиват за добра кауза, тъй като вече започна строежът на новата сграда на Карин дом в широкия център на Варна. Цялата дейност на Карин дом в момента е събрана под покрива на някогашната вила на семейство Станчови, построена през 1908г., която не отговаря функционално на нуждите на организацията да развива своите терапевтични програми и обучения. Именно това е причината през 2019г. Общинският съвет на Община Варна да вземе решение да дари на Карин дом терен с цел изграждане на нова сграда. Финансирането на тази нова сграда се предоставя на Карин дом от Фондации Велукс, а парцелът е с площ 2450м2 в централна част на Варна. Въпреки подкрепата, която Карин дом има, средствата няма да стигнат за финализиране и закупуване на специализирано оборудване и обзавеждане за новия терапевтичен и обучителен център. Всички желаещи да дарят за каузата продължават да имат тази възможност чрез банковите сметки на фондацията или чрез отворения DMS номер.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).