4,5 години затвор за участник в престъпна група за отвличане и принуда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:59 / 27.10.2009
762
Христо Г., един от престъпната група на Арменак Х., Добрин Т. и Етнчо Г., извършили отвличане на лица и серия от принудителни действия, заплахи и побой, за да ги принудят да продават дрога за тях, от днес е с ефективна присъда на Варненския окръжен съд в размер на 4 години "лишаване от свобода". Съдът призна вината на 32 годишния варненец за отвличането на Валентин Ж., извършено миналата пролет в съучастие с другите членове на престъпната група, както и за принудата, която Христо и неговите съучастници оказали на общо три лица, за да продават наркотици за тях.

Престъпленията на организираната група, създадена за разпространение на наркотици са извършени в периода март - юли 2008 година. Освен Валентин, групата е принуждавала със сила, заплахи и бой и други две лица - Милен П. и Петър Б. да продават различни видове наркотични вещества. Заради множеството идентични престъпления съдът завиши с още 6 месеца наказанието на Христо и така общият размер на присъдата, която той ще изтърпи е 4 години и половина "лишаване от свобода". Съдът отне в полза на държавата 10-те телефона, открити в Христо при задържането му и го осъди да заплати близо 400 лева разноски по делото.

Пресслужбата на съда припомня, че в края на м. юли тази година Арменак, Добрин и Енчо признаха вината си за цитираните престъпления, извършени в изпълнение на решения на престъпната група, сключиха с Варненска окръжна прокуратура споразумения за различни по вид и размер наказания, които ВОС одобри. Арменак и Добрин се споразумяха за изтърпяването на ефективни присъди от 3 години и половина "лишаване от свобода. за първия и 1 година и 10 месеца затвор за Добрин. Наказанието за Енчо Г. бе година и половина "лишаване от свобода, чието изпълнение се отложи с три години.

За разлика от тримата, Христо не призна вината си и поиска делото да се гледа по общия ред. Така след две съдебни заседания и разпит на ключовите свидетели се стигна до днешната присъда, която подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок пред Варненския апелативен съд.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
04.11.2008 3 месеца след първоначалното задържане потвърдиха ареста на членове на престъпна група от наркопазара във Варна
27.10.2008 Потвърдиха ареста на участници в престъпна група от наркопазара във Варна
28.07.2008 Първоначален арест за двама младежи, обвинени за участие в престъпна група за наркопрестъпления
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).