4 варненски училища са част от националния проект "Единство в различията"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:39 / 22.01.2015
656
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Климент Охридски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ВТГ "Г. С. Раковски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 15 и 16 януари се състояхадве откриващи събития, с които официално се даде старта на социалния проект на AIESEC във Варна - "Единство в различията", част от програмата Global Citizen for Bulgarian Education. В рамките на събитията, които се проведоха в Младежки дом и 7 СОУ "Найден Геров", бяха представени чуждестранните доброволци, които ще вземат участие в проекта, които идват от всички краища на света - Бразилия, Индия и Китай. Родители, преподаватели и ученици имаха възможност да се запознаят с тях и да се докоснат до техните култури.

"Единство в различията" е национален образователен проект на AIESEC в България, който се реализира в три града - Варна, Пловдив и Русе. Проектът има за цел да разшири познанията на гимназистите за разнообразието от култури, традиции и обичаи по света като им предостави възможност да общуват и работят заедно с доброволци-студенти от различни страни.В продължение на 6 седмици, доброволците ще провеждат множество дейности, дебати и интерактивни седмични семинари, които ще допринесат за развитието на личностните умения на учениците от гимназиален етап и за усвояването на полезни похвати, които ще бъдат полезни за бъдещото им кариерно развитие.

Тази година участие в проекта ще вземат студенти от Индия, Китай и Бразилия,а варненските училища, в които се реализира проекта са: 7 СОУ "Найден Геров" Професионална гимназия по туризъм "Професор д-р Асен Златаров", Варненска Търговска Гимназия "Георги Стойков Раковски" и СОУ "Климент Охридски".

Организаторите от AIESEC във Варна напомнят за инициативата "Global Family", чрез която български семейства предлагат да споделят дома си с чуждестранни доброволци-студенти за период от 2 до 6 седмици в периода от 10.01.2015 до 30.03.2014. Ако имате желание да вникнете в нова култура отблизо, да се докоснете до различни обичаи, традиции и вярвания, станете приемно семейство за чуждестранен доброволец за период от 2 до 6 седмици. Повече информация за програмата "Световно семейство" може да намерите тук: www.aiesec.bg/global-family/


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).