40-годишен варненец бе осъден за ползване на фалшиво удостоверение за наследници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:03 / 25.05.2021
1979
Съдът одобри постигнато между страните споразумение, с което 40-годишен мъж от Варна се признава за виновен в съзнателно ползване при продължавано престъпление в периода 21 май – 15 юни 2018 г. на неистински официален документ – удостоверение за наследници, съобщиха от пресслужбата на Районен съд-Варна. Деянието е наказуемо  по чл.316 от Наказателния кодекс.

На два пъти през горепосочения период той се ползвал от фалшивия документ – веднъж пред служител в дирекция "Местни данъци“ към общината представил заверен препис, а друг път пред варненски нотариус съзнателно се ползвал от оригинал на неистинското удостоверение за наследници. За самото съставяне на документа от него не може да се търси наказателна отговорност.

Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, 40-год. подсъдим следва да търпи наказание "пробация“. В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от 6 месеца. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).