42-годишен варненец беше хванат да шофира пиян и дрогиран

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:56 / 09.12.2022
2565
По силата на постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение с признание на вината, Районен съд – Варна наложи общо наказание на 42-годишен мъж. За всяко от деянията – управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, както и след употреба на наркотични вещества (престъпления, съответно по чл. 343б, ал.1 и по чл.343б, ал.3 от НК), бяха определени отделни наказания.

42-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях – лишаване от свобода за срок от 6 месеца, както и наказание глоба в размер на 400 лева. Изпълнението на наказанието "лишаване от свобода“ се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това съдът лиши подсъдимия от право да управлява МПС за срок от 18 месеца, съобщиха от пресцентъра на Районен съд - Варна.

42-годишният водач, при управление на лек автомобил "Хонда“ бил спрян за проверка на 21 ноември тази година във Варна. Оказало се, че водачът е седнал зад волана в нетрезво състояние, с концентрация на алкохол в кръвта от 1,92 промила, установено по надлежния ред - с протокол за химическа експертиза. Освен това, взетата проба на водача установява и употреба на наркотично вещество – кокаин.

42-годишният мъж е неосъждан досега. В негова тежест са и направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).