5 месеца затвор за млад мъж, изтеглил 500 лв. от чужда банкова карта

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:36 / 16.03.2021
1035
Осъдителна присъда за мъж изтеглил 500 лева от чужда банкова карта след одобрено от съда споразумение с Окръжна прокуратура - Добрич.

24-годишният С.С. ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от пет месеца при първоначално определен "общ режим“ за използване на платежен инструмент - дебитна карта, и ПИН-код за същата без съгласието на титуляра на банковата сметка, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Престъплението по член 249, ал. 1 от НК С.С. извършил на 11 юли 2019 година. При две трансакции, осъществени от банкомати в гр. Генерал Тошево, мъжът изтеглил 500 лева от банковата карта на свой съгражданин без неговото знание и съгласие.

До осъдителна присъда се стигна, след като 24-годишният подсъдим сключи споразумение с Окръжната прокуратура в Добрич, което състав на Добричкия окръжен съд одобри. Имуществените вреди са възстановени от С.С.

Определението на съда е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).